top of page
Vyhledat

Kostarické Sladkosti 

Sladké Dědictví Tropického Ráje.


kostarické sladkosti

Kostarika, země „bohatého pobřeží“, je známá svou přírodní krásou, ale i sladkými poklady, které odrážejí její kulturní mix. Od tradičních dezertů z tropického ovoce po španělské koloniální vlivy – kostarické sladkosti jsou oslavou jednoduchosti a přírodních chutí. Pojďte ochutnat svět, kde se ananas, kokos a třtinový cukr mění v umění.


Tradiční Kostarické Sladkosti: Sladkosti s Duší

Kostarická kuchyně kombinuje domorodé, španělské a afrokaribské vlivy. Mezi ikonické dezerty patří:

  • Cajeta de Coco: Karamelizovaný kokosový dezert vařený v mléce a třtinovém cukru, který se podává s tvarohem.

  • Tres Leches: Nadýchaný dort namočený ve třech typech mléka (slazené, kondenzované a smetana).

  • Arroz con Leche: Krémová rýžová kaše s skořicí a rozinkami, dědictví španělských kolonizátorů.

  • Churros con Dulce de Leche: Křupavé trubičky podávané s hustým karamelovým krémem.

  • Obleas: Tenké oplatky plněné ovocnými dřeními nebo sladkým sýrem.

Tyto Kostarické Sladkosti se často připravují pro rodinné oslavy, náboženské svátky nebo jako pouliční občerstvení.


Tropické Ovoce: Základ Sladké Kreativity

Kostarické dezerty využívají lokální suroviny:

  • Ananas a mango: Čerstvé ovoce se přidává do koláčů nebo podává s medem.

  • Pecu: Malé žluté plody s nakyslou chutí, které se vaří na marmelády.

  • Chan: Semena stromu Hyphaene thebaica, která se melou na mouku pro bezlepkové dezerty.


Proč Jsou Kostarické Sladkosti Výjimečné?

  • Minimalismus: Bez přehnaných ozdob, ale s důrazem na čerstvé ingredience.

  • Přírodní sladidla: Třtinový cukr, med z místních včel a ovocné šťávy.

  • Rodinné recepty: Tradice předávané z generace na generaci, často spojené s venkovskými oblastmi.

  • Kostarické Sladkosti


Zahraniční sladkosti
Koupit


 
 
bottom of page